Op 21 november 2017 Antwoord van De Heer Muyters Philippe

Geachte mevrouw,

Dank voor uw bericht. U bezorgde het echter aan het kabinet van dhr. Muyters en niet aan dhr. Weyts. U kunt het kabinet van minister Weyts bereiken via kabinet.weyts@vlaanderen.be

Een vriendelijke groet,

Jan Haegeman
Assistent Philippe Muyters

————————————————————————————————

Op 21 november 2017 Antwoord van Lyme-int vzw

Geachte Heer Haegeman,

De Heer Weyts heeft eveneens onze email gekregen.

En dit belangt wel degelijk eveneens De Heer Muyters aan.

Hij is toch verantwoordelijk voor het beleidsdomein economie, wetenschap en innovatie en dat is nu juist wat er ontbreekt. Er moet meer geld komen voor wetenschappelijk onderzoek naar een innoverende nieuwe labo test en behandeling voor de Lymepatiënten. Dus zou ik graag hebben dat U dit met hem bespreekt.

Want voor de chronische Lymepatiënten is het al lang vijf NA twaalf ! En spijtig genoeg komen er alleen maar nieuwe zieken bij, die veel geld kosten aan de maatschappij omdat zij niet onmiddellijk de juiste diagnose krijgen en daardoor vaak vele onnodige onderzoeken moeten ondergaan en medicijnen krijgen die niet aan hun ziekte zijn aangepast, zodat deze alleen maar verergerd en na een tijdje erg invaliderend wordt.

Dus op economisch vlak heeft men er alle belang bij om die ziekte de aandacht te geven die zij verdiend. Door dit juist niet te doen kost zij nu heel veel geld aan de maatschappij, en spijtig genoeg ook aan de patiënten.

Groeten,

Marleen Deglin